Vi brukte 48x98mm (eller «totomfir» som vi gamlinger ville sagt) som reisverk og før det skulle settes opp malte jeg det dempet sort, for reisverket skulle i utgangspunktet være synlig. Det er lett å male planker på bukker med rulle. Det ble noen lengdemeter, men motivasjonen er lett å finne når man ser bygget reise seg, plank for plank.
Marius er selvlært snekker og har snekret mye før. Vi har hele designet inni hodet, det er ikke nødvendig å tegne noe. Dette kommer av lang erfaring med denne typen hobbybyggeprosjekt. Vår strategi er å snakke oss gjennom hele prosessen, jeg forklarer hva jeg vil ha og Marius forklarer hva som er mulig bygningsmessig og praktisk. Sammen ser vi dette for oss. Da skal det sies at vi innimellom må «rekke opp» litt i ny og ne. Alt reisverket hadde ikke trengt å blitt malt…
Bygget reiste seg og vinduer og dør kom på plass. Jeg var fornøyd, men vinduene på den andre langveggen var ikke helt optimale, men de fikk duge. Og idet vi slo oss til ro med det, ringte en korkamerat og lurte på om vi ville ha tre fantastiske, smårutete vinduer han hadde tenkt å bruke på torpet sitt i Sverige, men som han nå ikke trengte. Er det mulig å ha så flaks? To av dem ble nå satt på langveggen slik at den også ble perfekt, og jeg sender en varm takk til Arne og for de vakre smårutete vidundervinduene.
Taket bestilte vi fra en glassmester i byen, glassflak på 40cm x 180cm, 5 stk på rad med list av impringnert reisverk mellom, en silikonlisse mellom treverk og glasset holder vann ute.
Hadde vi bygd dette drivhuset nå, tror jeg vi rett og slett hadde valgt kanalplast til taket (rimeligere, høyere isolasjonsverdi, med uv beskyttelse og skydd). Vi hadde nok også utvidet med en meter i bredden. Skal du først bygge drivhus, ikke bygg for lite.