3. Hyggebutikken

Alonsohusets lille butikk har plass til så mangt – her kan du finne gjenbruk, kortreist, hjemmelaga, splitter nytt, hardt og mykt, søtt og salt, vått og tørt, fine folk, hyggelige møter, gode samtaler, ommøblering og endring, skryt og fine tilbakemeldinger, smil og latter, gjenkjennelse og gode minner – som et stort hus med sine mange rom og hemmeligheter.

Innenfor disse veggene hviler mange minner, fra bygningen ble bygd på slutten av 1800 tallet og helt frem til i dag.

Vi ønsker deg velkommen inn…

Tømmerveggene bærer spor etter det som engang var en stall.
Betonggulvet forteller om tiden som garasje for Bestes bil.
De fine, rustikke plankene i taket har en gang vært veggplank i et vedskjul, og før det var de ytterkledningen i det gamle bryggerhuset som stod på tomta en gang men som for lenge siden ble  revet.
De gamle gulvplankene i peisestua har først gjort nytten sin som gulv på Helgerød Barneskole, så blitt fraktet til Alonso for å bli gulv på trauet (som vi kaller loftet på butikken), for så å bli oppdaget av sjelelskende folk og flyttet ned i peisestua som verdens fineste smykke.
Tapetveggen ved disken er blitt et hyppig samtaleemne for folk som er innom – folk som også har sett på Drømmeslottet og latt seg imponere av Angelas sjarm og kreativitet. Vi har funnet tapetrester fra Alonsos loft, noe fra stua, litt fra det ene soverommet, og noen nyere rester for å fylle ut vår egne drømmevegg med rosa blondebånd.
Ved disken henger en plett med Kong Olav V, som vår folkehelt og vokter. Han er ikke til salgs, men minner oss om at folk er folk, og alle kunder/gjester er like viktige, akkurat som Finn Schjøll sa på et foredrag en gang i sommer: «Husk at dronningen er i butikken din hver dag».
Butikken vår blir ommøblert ganske ofte. Det er det flere grunner til. En viktig grunn er jo at de som kommer innom skal oppdage gamle skatter på nye steder hele tiden, de skal flyttes og byttes slik at de skinner på nytt og på nytt til noen vil ha de med hjem og bruke de!
En annen viktig grunn er fordi Hilde elsker å ommøblere. Øynene må hvile på nye bilder, ting må flyttes, det må være bevegelse, vegger males, møbler byttes – dette er jo en stor fordel for en butikk å ha en Hilde på vakt.
Det er Hilde som har vært primus motor for butikkprosjektet. Det var i utgangspunktet hennes drøm å ha en slags butikk i hagen, et sted med fine, gamle skatter, med krims og krams, rariteter, snurrepiperier og annet rart. Det Hilde som har siste ordet i innredning og utforming av utstillingen, men vi er alle med på å finne varer….
Butikkglimt
I vår fine, lille butikk lukter det helt spesielt. Det er vanskelig å beskrive det som slår imot oss når vi går over tunet og åpner døra – en blanding av te, kaffe, duftlys, peis, natur, trevirke – det er bare i vår butikk at det lukter akkurat sånn. Lukta gir ro.
Og alt i alt så sitter vi igjen med et ord som rommer alt det fine ved vår butikk – ordet hygge – butikken byr på hygge på mange ulike vis. Vi har derfor valgt å kalle Alonsohusets lille butikk Hyggebutikken.
Du kan se flere bilder fra hyggebutikken og resten av stedet vårt på Facebook og Instagram @alonsohuset.