3. Hyggebutikken

Alonsohusets lille butikk har plass til så mangt!

Her kan du finne gjenbruk, kortreist, hjemmelaga, splitter nytt, hardt og mykt, søtt og salt, vått og tørt, fine folk, hyggelige møter, gode samtaler, ommøblering og endring, skryt og fine tilbakemeldinger, smil og latter, gjenkjennelse og gode minner – som et stort hus med sine mange rom og hemmeligheter.

Innenfor disse veggene hviler mange minner, fra bygningen ble bygd på slutten av 1800 tallet og helt frem til i dag.

Vi ønsker deg velkommen inn!

Tømmerveggene bærer spor etter det som engang var en stall.

Betonggulvet forteller om tiden som garasje for Bestes bil.
De fine, rustikke plankene i taket har en gang vært veggplank i et vedskjul, og før det var de ytterkledningen i det gamle bryggerhuset som stod på tomta en gang men som for lenge siden ble  revet.
Ruter på gulvet - tidkrevende, men veldig gøy prosjekt
Hjemmestrikk og gamle skatter
Huset med det rare i

Gamle skatter

De gamle gulvplankene i peisestua har levd et langt og verdig liv.
Først har de gjort nytten sin som gulv på Helgerød Barneskole. Så har Beste, som bodde her før oss, frakta de med seg til Alonso og brukt plankene som gulv på loftet i garasjen. Da vi flyttet hit, var et av de første prosjektene våre å plukke med oss plankene ned i det som nå er peisestua i hyggebutikken. Der skal de få ligge i mange år til! For oss som elsker sjel og gjenbruk blir dette som et av de fineste smykker!
Gjenbruk og redesign har fulgt oss hele livet. Mamma har sydd, lutet, malt, pusset og flikket bestandig. Da vi fikk egne hjem har det vært helt naturlig for oss å kjøpe brukt, se muligheter i skrot, lage om og male om i nye, moderne farger. Vi har blitt eksperter på Finn, og vi tråler loppemarkeder og bruktbutikker på jakt etter gamle skatter. Endelig har vi et sted å stille ut våre bruktfunn, for i våre egne skuffer og skap er det fullt, men skrotnisser klarer ikke å la være å lete.

Bli inspirert!

Veggen ved disken er blitt et hyppig samtaleemne for folk som er innom – folk som også har sett på Drømmeslottet og latt seg imponere av Angelas sjarm og kreativitet. Vi har funnet tapetrester fra Alonsos loft, noe fra stua, litt fra det ene soverommet, og noen nyere rester for å fylle ut vår egne drømmevegg med rosa blondebånd.
Inspirasjon kan man finne over alt! Ofte trekkes vi mot det vi liker, det vi synes er fint, de som har samme stil som oss. Slik som Angela i drømmeslottet og Ernst Kirchsteiger, man kan nesten ikke få nok. Instagram har også blitt en fantastisk inspirasjonskilde, der er det virkelig mye å ta av! Men det som også er viktig å huske, er at man fint kan finne ideer og tips i hjem og butikker man egentlig ikke har trua på, på et museum, i en kjeller-ja, over alt, det handler om å være åpen.
Når man ikke har mulighet til, eller ikke ønsker å kjøpe nytt er det vanskelig å følge de nyeste, hotteste trender og farger. Da må man rett og slett lage selv, være kreativ, bruke fantasi, lete etter inspirasjon. Det er en gave egentlig!
Klipp og lim
Tapetrester fra loftet
Fiks ferdig med kantbånd
Ved disken henger en plett med Kong Olav V, som vår folkehelt og vokter. Han er ikke til salgs, men minner oss om at folk er folk, og alle er like viktige.
Finn Schjøll sa på et foredrag vi var på en gang:

«Husk at dronningen er i butikken din hver dag»

(Derfor har vi selvfølgelig også med kronprinsesse Märtha)

Butikken vår blir ommøblert ganske ofte. Det er det flere grunner til. En viktig grunn er jo at de som kommer innom skal oppdage gamle skatter på nye steder hele tiden, de skal flyttes og byttes slik at de skinner på nytt og på nytt til noen vil ha de med hjem og bruke de!
En annen viktig grunn er fordi Hilde elsker å ommøblere. Øynene må hvile på nye bilder, ting må flyttes, det må være bevegelse, vegger males, møbler byttes – dette er jo en stor fordel for en butikk å ha en Hilde på vakt.
Det er Hilde som har vært primus motor for butikkprosjektet. Det var i utgangspunktet hennes drøm å ha en slags butikk i hagen, et sted med fine, gamle skatter, med krims og krams, rariteter, snurrepiperier og annet rart. Det er Hilde som har siste ordet i innredning og utforming av utstillingen, men vi er alle med på å finne varer.
I vår fine, lille butikk lukter det helt spesielt. Det er vanskelig å beskrive det som slår imot oss når vi går over tunet og åpner døra – en blanding av te, kaffe, duftlys, peis, natur, trevirke – det er bare i vår butikk at det lukter akkurat sånn. Lukta gir ro.
Og alt i alt så sitter vi igjen med et ord som rommer alt det fine ved vår butikk – ordet hygge – butikken byr på hygge på mange ulike vis. Vi har derfor valgt å kalle Alonsohusets lille butikk Hyggebutikken.
Vi har ofte vintage west germany keramikk
Du kan se flere bilder fra hyggebutikken og resten av stedet vårt på Facebook og Instagram @alonsohuset.

Legg igjen en kommentar