Et sted å lagre – et sted å skjule

Når hagepussel er en hobby, når man liker å ha krukker, hagemøbler, jordsekker, plastpotter, bøtter og diverse hageredskap til bruks i sesong, er det helt essensielt å ha steder å skjule/lagre utstyr. Det skal se ryddig og fint ut i hagerommene, men et sted må skrammelet stå.

Vi har valgt å bygge et gjerde fra det lille, sorte drivhuset vårt og ned mot kjøkkenhagen. Gjerdet ligger ca 3 meter fra hekken. Bak gjerdet har vi laget en stor benk av paller, her lagrer vi potter og hageutstyr som tåler vann og vær. Den innerste biten har vi lagt tak over, her lagrer vi massevis av hagemøbler, vinduer og annet som ikke tåler vinteren så godt. 
Men nå har det seg slik at vi syns terracottapotter er sykt vakre; fargen, strukturen, formen, variasjonen. Disse må jo sees! Også om vinteren!
Det var Marius som kom med forslaget om å lage ei hylle i gjerdet, ei hylle med tak til lagring av de fine pottene, utstilling og skydd på en gang:)
Og slik ble det. Syns pottenisjen ble veldig fin som et avbrekk i den lange svarte veggen. Vi har lagt gammel takstein fra lekestua som prikken over ien.
Disse gamle, fine tegltaksteinene har vi spart for å bruke på små bygg, de er så vakre!

Gjerdet rammer inn en liten platting vi har laget ved drivhuset. Drivhusveggen og gjerdet skaper en lun krok, spesielt deilig på fine dager tidlig vår, når det trengs kaffepause i le midt i lange arbeidsøkter i kjøkkenhage og drivhus. Ved siden av pottenisjen har vi hengt opp en veggfontene med pumpe. Her renner vannet ned i et kar med rullestein, iris og krypfredløs. Lyden av rennende vann gjør noe med sjelen og sinnet…

For et nyttig gjerde!

Vil du se gjerdet og pottehylla, kan du komme innom i våre åpningstider.

Velkommen!

Følg oss gjerne på @alonsohuset Facebook/Instagram

Legg igjen en kommentar