Det er litt vemodig når en sommer er på hell. Sommer er det jeg stunder mot resten av året, venter, lengter..
Men sånn er det, vi trenger en pause, naturen trenger å hvile og å få starte på nytt til våren, og jeg elsker at vi har årtidsskifter, men litt vemodig lell.
Nå blir det fokus på å høste, rydde og gjøre klart til vinter, pjone, skrive, planlegge, fyre og vente på våren..fint det og!
Men alt i alt så tenker jeg:
Så fin den har vært – sesong 2023!
Innholdsrik, lærerik, full av gode opplevelser – musikk, humor, kurs, selskaper, hage, butikk, sjauing, bygging…
Og fylt med masse fine folk – folk som heier, som skryter, som stiller opp, som handler, som inspirerer, som gledes, som motiverer, som tenker på oss!
Vi er så heldige som har så fine mennesker rundt oss, og som får så mange spennende og gode opplevelser her på tomta.
✔️Sesongens kurs
🥕Kjøkkenhagekurs
Vi hadde to kjøkkenhagekurs i mai, fine folk som ville lære om og få inspirasjon til å dyrke spiselig. Litt teori og litt praktisk, litt mat og litt hygge
📝Foredrag
Vi har et foredrag som heter Bærekraftig Hage og dette fikk vi kjørt igjennom for et koselig bygdekvinnelag, mens de koset seg med afternoon tea. 
Vi er svært opptatt av at vår store hage skal være så bærekraftig som mulig, vi vil bruke minst mulig av viktige ressurser på å drive hagen. Dette ønsker vi å dele med så mange som mulig. Det er mange små, enkle grep man kan gjøre, man må bare vite om de og være bevisst i valg man gjør i hagen.
📌Temakvelder
I juni hadde vi to temakvelder, en liten times snutt med info om hvordan vi deler stauder og om å ha høner i hagen. Vi håper det blir litt mer tid neste vår til å ha inspirasjonsrunder i hagen – vi har ei lang liste med temaer vi har lyst å dele.
✔️Sesongens selskap
Vi har hatt teselskap her i flere år, men i år valgte vi å kun ha ett sommerselskap – Alonsojentenes Teselskap 19.juli for 50 gjester. Sommerens teselskap er helt spesielt. Vi starter ved pergolaen med velkomstdrikk, har klimpring på tunet når gjestene kommer, bruker vår egen hobbykokk til maten, har livemusikk med Hilde og Torkil fra vår lille scene og alle gjestene sitter ute på tunet. Disse teselskapene har blitt veldig populære, og årets happening ble staselig koselig.
Denne sesongen fikk vi også prøvd oss på vårt aller første bryllup – et fint par fra Oslo som ville feire den store dagen her hos oss – herlig! Det ble en staselig feiring og vi syns det var herlig å stelle i stand, vi gjør det gjerne igjen..
Noen sommeravslutninger fikk vi også tid til i juni – hyggelig at arbeidsplasser vil ta med seg sine ansatte hit til oss og markere årets gode arbeid.
✔️Sesongens konserter
Og hei hvor det har gått..så mye fint!
Det er noe helt spesielt med livemusikk – den opplevelsen man deler der og da, en felles greie vi som er til stede får sammen, bare vi..
I mai ble det bare to konserter, helt på tampen.
🎶27.mai – Rainy Day
🎶31.mai – Villskudd
 
 
Juni var sykt fin, masse deilig vær og fine band på scenen, åtte i alt:
🎶2.juni – Svenseid Station Jam
🎶9.juni – Sandefjord Ukuleleorkester
🎶10.juni – Irish Stew
🎶11.juni – Mick’n Kieth
🎶17. juni – Bourbon Street JazzBand
🎶25.juni – Take this waltz – Cohen Tribute
🎶28.juni – Paper Crown
🎶30.juni – Roy Einar Dreng, Gerrard og Olsen: Mellom himmel og jord
Juli var noe mer lunefull med tanke på været, men tre band fant veien:
🎶8. juli – Cosmos Factory
🎶15. juli – Jazzy Sassy og jentene
🎶16.juli – Fine Folk, Hilde og Torkil
 
Og i august fikk vi tre fine konserter med to fine band
🎶5.august – Borrowed Tune
🎶18.august og 19.august – Medborgarna
 
Og jammen fikk vi en konsert i septembersol også..
🎶Dylandag på tunet – BobBand med gjester ble en megasuksess – masse folk og tilskudd til driften videre👏👏
Konsertsommeren har vært utrolig! Vi har hørt så mye bra og møtt så mange fine folk!
Vi har hørt trioen Rainy Day (jinx navn?) debutere med en stemningsfull kveld..
Vi har møtt fem gutter på et lasteplan på en gammel Opel Blitz med egne norske viserocklåter..
Vi fikk æren av å ha Bobband på scenen, de fikk virkelig blåst støvet av gamle kunster og blåst liv i Bobs fantastiske låter..
Hilde fikk delta på to konserter i øs pøs..
Tunet gynget da Cosmos Factory stakk innom og spilte Creedence Clearwater Revival sine rå, udødelige låter..
Vi fikk høre Frank i fire ulike band, like blid hver gig, med gjærbakst..
Vi fikk høre Cohens udødelige Anthem – om dua og lysets lille sprekk..
Marius fikk være bøddel for Mördar Anders..
Vi fikk høre John Prines Speed of the Sound of Loneliness i ny innpakning..
Vi ble kjent med nytt, norsk materiale om mystikk og overtro.. 
Vi har fått servert jazz, irsk trad, rock, vise og pop om hverandre..
Altså..masse fint på vårt eget tun! Vi er så takknemlig for alle disse fine møtene gjennom musikken og vi er så stolte over vårt flotte publikum som faktisk kommer på konsert, som lytter, heier og klapper og viser sin begeistring..
✔️Humorkveld
Sesongens humorkveld ble kjempegøy!
I år var det Øyvind Angeltveit, Jånni Kristiansen, Trond Hansen, Mari Dodd Kjølstad, Heljar Berge og Edvin Jahnsen som delte scenen og slang fra seg morsomheter. Vi fikk båtmotor, fruktnøtt, øyevipper, fotballtrener, TinaTurner, nyhetsblikk, rasesist og hele Edvin. Fullt tun, latter, jubel og stående applaus da gitt – herlig!
 
✔️Diverse
I tillegg til konserter og selskaper og diverse annet gøy, har det også vært fagmøter og seminarer her. Hagestua vår er super å bruke på mindre samlinger, rundt 25 personer er maks.
Vi har hatt besøk av NRK Vestfold to ganger, i hyggelig samtale om hagen og huset.
InHouse har loset Jotun innom som en del av en stafett rundt i Sandefjord.
Vi har hatt sommermarked i dårlig vær..
(Hver gang vi har hatt marked, sommer eller vinter, har vi hatt kjipt vær, derfor ble årets sommermarked vårt siste tradisjonelle marked..tror vi.)
Men alt i alt har det vært en fin sesong, variert sesong, gøy sesong og ikke minst lærerik sesong for alle oss på Alonso. Vi takker alle som har vært innom oss i en eller annen anledning, alle som velger å komme igjen og igjen og alle som tilfeldigvis kom forbi..vi er helt avhengig av dere! Vi er glad for hver eneste en!
Vi takker hjelpekorpset vårt som stiller opp på dugnad – både i helger og sene kvelder i sommerferien, dere vet hvem dere er og dere vet at vi digger dere!!
Nå skal det planlegges, forberedes, klargjøres og gledes til neste utesesong..sesong 2024..hurra, det blir spennendes! Håper du tar turen innom oss!!
 
Christine september 2023

Legg igjen en kommentar