Hilde vet ikke helt selv hvor flink hun er til å innrede, dekorere, velge farger og få det til å skille seg ut. Hilde bare gjør noen knepp, flytter, bytter og vipps – der satt den, det bare er der, naturlig, lett (virker det som) og hun syns det er gøy! Nå er det liksom på tide å gjøre noe med det.
Hilde er min søster. Vi bor sammen på Alonso i Sandefjord og vi driver Alonsohuset sammen.
Hilde er kreativ på mange områder – hun spiller og synger (hun jobber som freelance musiker i tillegg til jobben her på Alonso), hun maler, hun pusser opp, hun designer hage, hun skriver tekster, hun komponerer og hun er sykt god på fargevalg, form og kombinasjoner.
Hilde har flyttet mange ganger, bodd i ulike leiligheter og hus, hun har pusset opp og ommøblert, satt opp og tatt vekk, prøvd nytt, nye farger, tekstiler og hver gang blir det finere. Det kan ikke forklares, det er ikke skolert, det bare ligger for henne. Kreativitet, økonomi og ønsket om noe annerledes, noe med sjel, har gjort at stort sett all oppussing og forandring kommer fra malingsrester, gjenbruksbutikker, redesign, Finn og god fantasi:)
Det er Hilde som har ansvar for utstilling og rigging av butikk på Alonsohuset også – hun flytter og bytter og gjør butikken vår levende, noe som er helt nødvendig for at folk skal OPPLEVE butikken på en nytt og på nytt.
Butikken vår har tre små rom, alle rustikke, med grove materialer – låvestokk, plater, tregulv (se blogg om hyggebutikken). Det er jo en utfordring å få gjenbruk til å skinne, få det til å poppe, henge sammen. Det er litt annerledes i interiørbutikker hvor du får kasse på kasse med nye varer som passer godt sammen i en utstilling.
I vår butikk finner du gamle trekasser med varemerketrykk, vinballonger med med blomster og strå i, nostalgiske kopper og glass på stett, porselensfigurer, speil, plakater, små krakker, fine krukker og andre snurrepipperier. Vi vil kalle butikkens interiørstil rustikk landlig, i tillegg har vi også litt kortreist og redesign i hyllene.
Hilde må gjøre gull av det vi kjøper eller får, finne det som passer sammen, lage et memory lane, et slags kunstverk inni butikken og her får hun masse skryt for utstillingen, uoppfordret skryt, den beste sorten. 
Vi holder altså på med små prosjekter hele tiden. Butikken flyttes og byttes stadig, hagen rigges og endres, våre små hagerom får ny drakt innimellom, nye farger, puter, detaljer – det meste er gjenbruk, det er viktig for oss at møbler, tekstiler, interiør har sjel og særpreg. Jeg er flittig bruker av Finn, vi tråler gjenbruk/loppis og vi ser muligheter og nye bruksmåter i ganske mye rart.
Inspirasjon finner vi overalt – magasiner, Instagram, tv, naturen, hjemmehosfolk, IKEA..overalt. Den fine tapetveggen i butikken har vi sett på Drømmeslottet, hos Angela og Dick. Det var et gøy prosjekt (se blogg om hyggebutikken).
Det lønner seg å være bittelitt praktisk når man skal holde på med styling, hage og innredning. Her på tunet er vi så heldige at vi har en selvlært snekker som bygger det vi vil, han er også hageinteressert og tar de tyngste løftene. Vi jentene kan bruke saga og hammeren, vi er gode på maling, pussing og graving. Og på topping – siste finish – har vi Hilde. Det er hun som setter inn det siste, lille ekstra som gjør at det blir perfekt. Vi tre her på tunet utfyller hverandre ganske bra.
For noen uker siden var det en leilighet som trengte litt omtanke før salg. Dette var i våres og  jeg tenkte uff, midt i selveste drivhus/så/potte sesongen, det er jo så mye annet gøy å gjøre.. Hilde derimot blir ganske gira, får ikke sove og gleder seg, tenker på farger, materialer, løsninger, innredning.
Hilde følger med på trender, men finner alltid sin egne lille twist og er sykt god på farger. Det sier nok til at jeg tenker dette er noe Hilde bør drive mer med. Jeg liker også oppussingsprosjekter, liker å male, shine gammelt og gjøre det nytt. Vi sjauer godt sammen, er kreative og får mye for pengene med gjenbruk og redesign i ermet – med rimelige grep kan mye bli bra.
Vi planla oppgraderingene av denne leiligheten i en firemannsbolig i Sandefjord og regnet ca en uke med mye jobbing. Leiligheten er på drøye 60 kvadrat, 3 roms. Hilde tok ansvar for fargevalg og gjorde mesteparten av jobben, Marius hjalp med noe pussing og  jeg bidro med litt maling. Vi valgte å fjerne det meste av inventaret, bruke møbler og detaljer fra Alonsohuset og egne boliger, møbler med sjel, tekstiler som mange kan like og farger som faller i smak hos de fleste.
Denne leiligheten var helt grei, litt slitt, måtte ha enkle grep før salg, men Hilde valgte å gå all in:
✔️Male stua – fra besj til sandfarget, grønn mur bak ovnen.
✔️Male deler av det ene soverommet –  bakveggen som var malt i rosa fikk ny farge, resten var fint. Her inne sto en stor bokhylle. Det å rigge bokhyller er gøy. Det er utrolig hvor fint bøker er, dekorative, fargerike og med noen gamle leker, ei vekkerklokke og diverse pynt blir ei kjedelig bokhylle utrolig fin!
✔️Male og bytte håndtak på gulnede skap på det andre soverommet, ellers funket det rommet helt fint.
✔️Male gangen fra mørk besj til god grønn.
✔️Pusse ned og male alle kjøkkenskapdører, pluss male veggene på kjøkkenet og vips ble kjøkkenet helt nytt.
✔️Sparkle og male baderomsplatene og innredningen på badet, her ble det stor forskjell!
(Det er utrolig hvor mye man kan gjøre med kjøkkeninnredning og baderomsinnredning for å få det til å virke nytt og fresht. Ny farge kan ofte være det som trengs, da er godt grunnarbeid er viktig – pussing, heftgrunn og jevn maling er helt nødvendig. Noen ganger kan det hjelpe å bare bytte håndtak, noen ganger må man kanskje kjøpe nye fronter. På Finn er det mengder av kjøkken som gis bort eller selges for en billig penge. Det er ikke alltid nødvendig å kjøpe helt nytt!)
✔️Til slutt stylet vi altså med våre egne møbler, gjenbruk, planter, gardiner og shinet verandaen med litt planter og stæsj og gurimalla vi syns den ble fin. Det syns megler og de som kom på visning også – leilighetens prisantydning steg betraktelig og ble solgt på første visning.
Til boligstyling for salg er det greit å presentere rommene rent, ryddig og tiltalende. Poenget er at mange skal føle seg hjemme i de ulike rommene, mange skal like utgangspunktet og kunne forestille seg å leve der. Man vil fremheve de kvalitetene boligen har. Det er også greit å se an målgruppen for boligen.
Hvis man klarer dette og i tillegg får til en liten ekstra snert, er man på riktig spor, og kanskje gjør helheten av gode farger og fine tekstiler og sjel og sjarm det som skal til for at flere ønsker å bo akkurat her..
Vi holder også på med å shine en gammel campingvogn, en tidlig åttitalls Askjems. Den er ikke helt ferdig ennå, men den skal vi pusle med utover høsten. Vi ønsker å bruke vogna selv, men aller mest skal den leies ut til overnatting her på tomta. (Det kommer et eget innlegg om dette når den er ferdig).
Dette har vi med oss i tankene når vi tar fatt på et nytt prosjekt:
Rommets egenart – hva passer her?
✔️materialer
✔️tekstiler
✔️farger
✔️økonomi
✔️kvalitet
✔️varighet
✔️bruksområder
✔️tid
 ..og i tillegg ønsker vi å ha en grønn profil – gjenbruk og redesign i høysetet.
Vi er også over gjennomsnitt interessert i hage og uterom. Vi har fått en del spørsmål om vi tar inspirasjonsoppdrag, noe vi ikke har hatt kapasitet til før, men nå har vi noe mer tid og får muligheten til å gjøre slike typer oppdrag fremover. 
Så nå gjelder det å få stablet Grønn Styling på beina; et tilbud om full/delstyling av boliger før salg, hjelp med interiørtips, deling av erfaring med styling av uterom.
Med fokus på bærekraft og gjenbruk er det bra at vi har vår helt egne gjenbruksbutikk å hente fine skatter ut fra… 
Trenger du vår hjelp? Ta kontakt på Alonsohusets Mail eller Messenger og vi kan se om det er noe vi kan bidra med i ditt boligsalg, boligprosjekt eller på uteromsplassen.

Christine september 2023

Legg igjen en kommentar