Sjel, nostalgi, vakkert gammelt håndtverk, kvalitet og et smykke på kjøkkenet – urteskapet er så mye, mye mer enn bare oppbevaring..

Da vi flyttet inn på Alonso sommeren 2017, hadde huset et ganske lite kjøkken med innredning fra et av Helgerød barneskoles heimkunnskapsrom, godt brukt og litt tungvint. Vi valgte å fjerne en vegg, utvide kjøkkenet litt og sette inn et IKEA kjøkken – Bodbyn grått. Dette kjøkkenet syns vi passer fint i huset, det er praktisk og lettvasket. Vi gikk for eikeplate og lot deler av den gamle tømmerveggen være synlig og vi beholdt det gamle veggpanelet.
Alt bra, men jeg savnet prikken over i en, noe, et eller annet med sjel som passer til tømmerveggen og som hever kjøkkenet. Denne fine kjøkkeninnredningen finnes i så mange hjem rundt i verden, så jeg ønsket noe helt unikt til veggen over den ene benkkroken, noe gammelt, noe med sjel, men også med funksjon.
Da gikk veien til Finn..noen søkerunder, annenhver dag i kanskje to uker..nja ikke helt riktig, litt stort, for mye rosemaling..men plutselig..
..der var det!
Rett borti Tønsberg:)
Veggskapet er opprinnelig fra Sverige, kjøpt på en auksjon i Gøteborg, fortalte den hyggelige dama jeg kjøpte det av gjennom Finn. Hun hadde nå hatt skapet i mange år, men fant ikke riktig plass til det lenger. Jeg fikk det så billig (syns jeg) at jeg “prutet” det opp noen hundrelapper..
Det 21 cm dype treskapet har fire hyller og henger helt perfekt på kjøkkenet. Skapet er i mørkt tre som er lakkert. Årene har satt spor i treverket, noen hakk og sår har det, og et par reperasjoner måtte til før det kunne henges opp. Sidene og dørene har noen sorte tegninger som gjør skapet helt spesielt. Jeg velger å la den ene døra være åpen, for jeg er så begeistret for norgesglassene mine som er fulle av tørkede urter.
Urtene setter smak på pizza, sauser, omeletter, lapskaus, supper, focaccia og ellers alt som trenger en liten ekstra piff. Jeg bunkrer opp timian, oregano, persille, løpstikke, dill, mynte – noe fryser jeg og resten havner på norgesglass i dette skapet – rett fra hagen, sunt og godt!
Elsk på dette skapet, elsk på alt det inneholder av økologiske smakssettere, elsk på sjel og gammelt håndverk som varer livet ut..
 
 
Christine november 23

Legg igjen en kommentar