Jeg samler en god del frø fra egen hage; tomat, paprika, bønner, erter, gresskar, salat, agurk og en del blomster (valmuer, ringblomst, kosmos, blomkarse for å nevne noen), i tillegg kjøper jeg litt hvert år. Egne frø oppbevarer jeg i kaffefilter, jeg skriver utenpå hvilken plante det er og årstall. Tomater sår jeg i februar en gang, mens det som er plasskrevende, hurtigvoksende og trenger jevn varme venter jeg med til april (agurk, gresskar). Bønner, sukkererter, agurk og gresskar sår jeg i dorullkjerner, sparer kjerner hele året, og hele kjernen planter jeg rett i jorda når jorda er klar ute.. Jeg gjenbruker potter, jordbærkurver, druebegre ol. og prøver å tenke gjenbruk på det aller meste. Nå er det bare å smøre seg med tålmodighet og så litt etter hvert til cirka riktig tid.. Det er lett å finne hjelp på nett eller på frøpakkene.
Gleden over å igjen få jord under neglene, fylle potter, vanne, vente og følge med er ubeskrivelig..jeg bare digger det! Og det å ha alt dette som må passes på her i stua er jo ganske praktisk, syns jeg. Jeg prøvde meg på et rom oppe i andre etasje fjor, men syns det ble tungvint å frakte alt opp. I tillegg blir det et rom mindre å varme opp, spisestua er varm uansett..
Flott forkultiveringsdrivhus i spisestua her altså..kanskje du vil prøve noe tilsvarende?
Christine januar 24