Jeg kan skrive og fortelle om gleden over gjenbruk om og om og om igjen. Jeg syns det er så viktig at vi stopper opp litt og tenker oss om før vi kjøper noe nytt.. det er så mye fint brukt der ute; på Finn, på gjenbruksbutikker, i kjellere, på loft, det må frem og brukes! Her på Alonso har vi alle fokus på å bruke gamle skatter, ting med sjel og sjarm, materialer som har en skavank eller to og vi bruker tid på å finne de riktige skattene til de riktige stedene, hente, bygge, lage, tilpasse..
Denne gangen gjelder det et drivhus..igjen, et nyttgammelt gulv..igjen, materiale: teglstein..igjen og høy gledesfaktor..igjen!!!
Vi har et flott Hageland drivhus, i svart stålramme, ved jordet mot vest. Drivhuset er nydelig plassert under et epletre, med utsikt til hage, hus og  jorder. I dette drivhuset spiser vi frokost og lunsj vår og høst, og på hustrige dager, i ly for vind om sommeren. Det huser våre nydelige pelargonia, to rustikke, gamle jernsenger (blant annet en ekte fransk sådan, fra min farmors loft, som vi fikk og jeg sov i gjennom tenårene, en gammel skatt), noen seter å hvile på og ei hylle med pynt som gjør oss glad. Det huser også duften av drivhus, planter, jord, varme – jeg elsker denne lukten.
Dette er et drivhus til hvile, ro, lunhet, et sted hvor man kan hvile øynene på noe vakkert uansett hvilken vei man sitter.
Dette drivhuset satt vi opp våren 2022. Vi valgte å støpe ringmur og såle i betong, så kunne vi tenke litt på hva slags gulv vi ville gå for senere. Nå har det stått der med betonggulv en stund, vi har vært innom alt fra flis til tregulv, men jammen landet det på teglstein..igjen.
Jeg startet gulvprosjektet senhøsten 23, kom cirka halvveis før jeg måtte ta en pause da det ble for kaldt. Resten av jobben ble fullført helt i starten av februar, på en av de bonusdagene som kommer innimellom; full sol og nydelig lørdag, mildt nok til å få løsnet teglsteinene som har ligget stablet ute i vinter.
Jeg elsker tegl! Jeg elsker fargespillet, det rustikke, at ingen steiner er like, at de skaper liv og en følelse av noe ekte, gammelt. Steinene er ekte og gamle også. Dette er resten av steinene vi tok med oss fra Jahredammen, fra vårt forrige hus sin pipe, den samme pipa som har gitt gulv til vårt selvbygde drivhus (se blogg 2. Vårt første drivhus – Alonsohuset.no). I tillegg fikk vi noen steiner av en gjest her, noe hun måtte bli kvitt, og vipps..så ble det nok til vårt 15 kvadrat Hageland-drivhusgulv.. og da vi var ferdig hadde vi kun 5 halve steiner igjen:) glede i hvert ledd! 
Jeg er til og med glad i å legge disse dekkene. Inn med steinmel, rette av (det får jeg alltid hjelp til, Marius har et slags innebygd vater, han er sykt tålmodig og nøye og når steinmelet ligger perfekt blir jobben med steinlegging mye lettere), bære/trille steiner inn, sette seg på arbeidskrakken og legge stein for stein, en etter en, banke dem på plass.. 
Og så bare det å få glede seg til noe..glede seg til man er ferdig og får se resultatet, til å koste steinmel ned i sprekkene, glede seg til å flytte inn de gamle, fine tingene, møblere..så tilfredsstillende og gøy!
Og jammen ble det fint..og nesten gratis. Vi betalte ca 350 kroner for steinmel og diesel til og fra Sundland Torv og Jord i Stokke. Steinene har fått nytt liv, drivhuset har fått nytt gulv og vi har fått noe nytt, vakkert å hvile øya på..
Teglstein finner du på Finn med jevne mellomrom, noen ganger på gis bort (ofte i Oslo) ellers til en billig penge (5-7 kroner pr stein). Det koster jo en liten innsats å hente, bære, preppe og legge disse steinene, men det er virkelig verdt jobben..
Hvis du vil se dette fine gulvet, drivhuset, plasseringen og hagen rundt, er det mulig på våre åpningsdager. Du er også velkommen til å følge oss på Instagram og Facebook, hvor vi legger ut bilder fra livet på Alonso hele året.

 

 

 

Christine februar 24

Legg igjen en kommentar